Saját Testsúlyos Edzés

A calisthenic azaz saját testsúlyos edzés gyökerei több ezer évre nyúlnak vissza, de napjainkban is minden kiváló sportoló eszköztárában fellelhetők. A Pavel Tsatsouline által kifejlesztett StrongFirst™ erőnléti rendszer a garancia egy biztonságos és eredményes mozgásrendszer elsajátítására.

Fontosnak tartom hogy egy rossz berögződést, helytelenül megtanult gyakorlatot lényegesen nehezebb korrigálni, mint helyes progresszióval fokozatosan felépíteni azt. Fejlődést én azzal értem el, hogy szépen lassan javítgatom a problémás területeket. Sajnos évek munkáját csak évek munkájával lehet kijavítani, de megéri a fáradságot.Ezzel azt is szeretném mondani, hogy ha nem tudsz helyesen kivitelezni egy gyakorlatot, akkor a helyes korrekciók és/vagy rávezető lépések nélkül nem igazán fogod tudni kijavítani.
A “csináld csak és majd jó lesz” módszer ritkán célravezető, sőt inkább veszélyes.
Ha rossz mozgásmintákat gyakorlunk rendszeresen, annak előbb-utóbb sérülés lesz a vége.
Sajnos ezt tapasztalatból tudom.

A helytelen kivitelezés a saját testsúlyos edzés -nél id előtti elhasználódáshoz és előbb-utóbb sérüléshez vezet. Egy okosan felépített progresszió nélkül csak kudarc és fájdalom vár. Összetettségéből fakadóan itt nem elég ha csak próbálgatod, attól nem fog javulni. Szép lassan hozzá kell szoktatnod a tested, a gyakorlat által kiváltott terhelés minden aspektusához.

Ahhoz, hogy jól tudj haladni nem árt ha jól ismered a tested, hogy tudd a gyengeségeidre súlyozni a gyakorlásod.
“Ti mind egyéniségek vagytok” ezért mindenkinek más lesz a legnehezebb benne.

A Bodyweight program megtanít hogyan urald a saját tested, ami minden sportágban és a mindennapi életben is előnyt jelent.

Ha szeretnél erősebb lenni, szebben mozogni, formálnád az alakodat vagy a tökéletes kiegészítőt keresed az általad űzött sportághoz vagy súlyzós edzéseidhez akkor gyere és próbáld ki!

Saját Testsúlyos Edzés a Vasimádóban

Bajai Attila Saját Testsúlyos edzés Bajai Attila SFB Instruktor